Månadens Häst – September

Vi gratulerar Månadens Häst i september – Cameron!

Cameron segrade i Lärlings-SM på Åby, tillsammans med teamets Victor S Sundgren i sulkyn. Med segerchecken på 150 000 kronor tog Cameron hem månadens häst i september. Lena Wahlgren sköter om Cameron och äger gör Jan-Åke Schenning.

Vi hörde av oss till Jan-Åke: 

Hej Jan-Åke, stort grattis till utmärkelsen månadens häst med Cameron!

Berätta om historien bakom Cameron, som nu endast är en hårsmån från att kliva in i miljonklubben:
-Jörgen hade en häst som han köpt på aktion som han ville jag skulle titta på. Vi hälsade på Cameron i hagen tillsammans med en annan häst som var lite het på honom. Efter lite snack slog jag till. Jörgen och jag tog ett snack hösten 2023 då jag funderade lite över Cameron som inte hade presterat så bra. Jörgen tyckte vi skulle testa ett tag till då det finns mycket kapacitet i honom och det visade sig stämma rätt bra!

Du är en hårt satsande hästägare hos Team Westholm. Hur kom du i kontakt med Jörgen och när var det?
-Första gången jag träffade Jörgen var på Rättvik 2019 och vi fick en bra kontakt direkt. Charlie Hedstad tog med mig till bussen då jag kunde tänka mig att bli andelsägare i någon häst. Jag hade innan det mest spelat lite sporadiskt på V75 så jag hade inga förväntningar på vad detta kunde bli. Första hästen blev Apollon de Kacy som jag köpte in mig i med 10%. Det hör till saken att Apollon gjorde ett bra lopp samma dag och kom trea, då kände jag adrenalinet och pulsen av att var med på en häst. (Se bild vid köpet av 10% i Apollon de Kacy)

Du är som bekant även delägare i Castor The Star som har haft ett strålande år, och Lady Silver likaså. Vilka fler hästar har du i “stallet”?
-Jag äger/deläger drygt ett tiotal hästar, i huvudsak i träning hos Jörgen, men även hos ett par andra tränare.

Berätta vad du tycker är tjusningen med att äga travhästar.
-Känslan av att stå vid banan och se sin häst, och ljudet från hela fältets hovar där alla vill till ledningen och vara ledaren i gruppen.
Närheten till djuren och att hela tiden sätta deras välmående först i alla lägen.

Grattis igen och stort lycka till med kommande starter!